Vacanza a  Santa Maria di Maissana Liguria ~ Italia
Foto: uitzicht op de Monte Porcile
Home Wie zijn wij ? Appartementen Wat is er te doen? Bereikbaarheid Contact
Wandeling naar de top van de Monte Gottero, 1639m - 5 uur April 2018 Van Chiusola, gaat het richting Zum Zeri. Na ± 2 km is er een afslag naar de Monte Gottero.
De Monte Gottero eind februari Chiusola Onderweg... ... Hier woonde tot 2013 de herder/pastore van de Monte Gottero Uitzicht bij het huis van de pastore Ricardo. In de verte de Appenijnen (links) en de Alpi Apuane (rechts) Alpi Apuane Een rustpauze bij Tre Confini. Steeds hoger... De top van de Monte Gottero bereikt! Tre Confini in de winter
Op deze pagina delen wij de wandelavonturen van mensen die bij ons logeerden.
2020
Uitzicht over Ligurië, vanaf de Monte Gottero
Wandelen van Santa Margherita Ligure naar San Fruttuoso 2019. Gratis parkeren in Santa Margherita kan als je vroeg in de ochtend aankomt (wij waren er om 6 uur). Bovenaan Santa Margarita langs de weg naar Rapallo staat hotel Imperiale. Als je vanaf de kustweg van Rapallo naar Santa Margherita gaat, sla je net voor het hotel af naar rechts. Dat is net over het hoogste punt van de weg. Het is een doodlopend weggetje. Daar zijn voldoende gratis parkeerplekken (wit omlijnd). Je loopt dan in 25 minuten naar het begin van de wandeling aan de andere kant van Santa Margherita (langs de haven). Start Wandeling: achter het mini-tanstation (merk IP) zie je een rood kruisje bij de straat Sal. Montebello. Je volgt dan de route. - De rode enkele plusjes tot aan Olmi (als je later op de dag bent, kun je iets eerder eventueel wat nuttigen bij Molini). - Dan klein stukje naar beneden (100 m?) - Dan rechtsaf en de dubbele stip volgen. Daar staat San Fruttuoso al aangegeven. Vooral dit laatste stuk is spectaculair te noemen. Smalle paadjes, maar je moet er niet al te veel last hebben van hoogtevrees. Goede schoenen vereist! Zeker het laatste stuk naar San Fruttuoso is stijl afdalen.
Bij San Fruttuoso zie je als eerste een mini baai met strandje. Prachtig om te zwemmen. Super helder water! Er is daar ook een openlucht douche om het zoute water weer van je af te wassen. Er is in deze baai ook een restaurant. Dat hebben we niet uitgeprobeerd. Wij liepen deze wandeling in ongeveer 3 uur. In totaal vanaf de auto 3,5 uur.
In San Fruttuoso kun je de oude abdij (ongeveer 1000 na Christus) bezoeken (entree € 7,50 p.p.). Elk heel uur kun je vanaf het andere grotere strand in San Fruttuoso een boot nemen naar Portofino en Santa Margherita (€ 11 p.p. enkeltje), of naar de ander kant Camogli. Mooie tocht om je wandeling mee af te sluiten. Wij hebben deze wandeling heel vroeg gemaakt. Start om 6 uur vanaf de auto. Ook al was het op dit vroege uur toch warm, het is dan prima te doen. Ik denk dat het later op de dag veel te heet is. Leuk is ook dat je dan vroeg bij San Fruttuoso aankomt. Dan ben je daar nog een uurtje (bijna) alleen, voor de eerste boot met toeristen aankomt. **************************************